Liniște pe Victoriei

Multă lume mi-a spus că nu voi auzi cântecul păsărelelor în București, că este un vis aproape imposibil de împlinit, deoarece claxoanele și zumzetul populației acoperă orice urmă de cântecel suav.  Nu putea fi nimic mai fals! Da, orașul este aglomerat și poluat din toate punctele de vedere, dar există o perioadă a zilei când chiar poți auzi și șuieratul vântului: dimineața.

Weekend-ul acesta am participat la un curs util pentru viitoarea meserie de fizioterapeut, nu voi intra în detalii, însă am profitat de ocazie și m-am plimbat, în fiecare dimineață, câte 15 minute pe Calea Victoriei din București. Pot spune că niciodată nu m-am simțit atât de bine și de liniștit în capitală. Nici când mă plimbam prin Herăstrău sau prin Cișmigiu nu mă puteam relaxa. Exista mereu câte ceva care să mă scoată din starea de „ZEN”, ba un copil care plângea, ba un vânzător de porumb copt/fiert, ba un individ cu boxe portabile și muzică dată la maxim… Știți voi, lucruri obișnuite într-o capitală europeană. Încerc să nu mă pierd cu Firea, însă cu greu mă stăpânesc.

Plimbările dimineața devreme pe Calea Victoriei reprezintă o adevărată terapie de relaxare. Nu o spun în glumă. Dacă vreți să vedeți o altă față a Bucureștiului, vă invit la o ieșire. Razele blânde ale soarelui, micile adieri ale vântului, arhitectura minunată și lipsa puhoiului de oameni dau un farmec aparte celebrei străzi bucureștene.

Am profitat de ocazie și am scos fără să ezit telefonul din buzunar. Nu mi-a mai fost teamă să merg cu el în mână. Cine să mi-l fure? Femeia din față care plimbă cățelul? Deși aș fi preferat să am aparatul de fotografiat la mine, telefonul se dovedește a fi un prieten de nădejde atunci când vrei să ai o amintire cu un loc anume. Soarele tocmai răsărise, deci lumina era tocmai bună pentru pozat, norii erau total absenți (fenomen util doar pentru plimbări, nu și pentru fotografii, deoarece imaginile vor ieși seci), iar traficul era și el aproape inexistent. Din când în când, mai trecea câte un biciclist rătăcit. În rest era liniște. Prea multă liniște pentru București.

În continuare voi posta câteva imagini din acele zile liniștite. Unele au ieșit bine, altele nu prea, însă sper că vor arată ce am dorit. Vreau să repet experiența cu DSLR-ul, simt că nu sunt suficient de mulțumit de calitatea pozelor făcute cu telefonul. Voi ce părere aveți?

4 gânduri despre „Liniște pe Victoriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s