Creative Fest – A ieșit bine?

Creative Fest se desfășoară de câțiva ani încoace și aduce în București nume grele din lumea muzicii (din mai multe stiluri muzicale. Nu, manelele nu au avut ce căuta acolo, îmi pare rău). Anul acesta au fost invitați: Fatboy Slim, Rudimental, Șuie Paparude, Coma, CTC, Robin and the Backstabbers, Gojira & Planet H, Cred Că Sunt Extraterestru, Basska, Fantome, Tony Baboon, CnM și Guano Apes!

Aproape am sărit pe geam de bucurie când am auzit că Guano Apes vor veni din nou în România. Nu pot descrie ce am simțit în acel moment, știam că trebuia să ajung acolo. Trupa a mai cântat la noi în țară, de multe ori chiar, însă nu am avut niciodată ocazia să o văd live. Spre norocul meu, anul acesta germanii au încheiat cea de-a doua zi a festivalului (sâmbătă). Pot spune că a fost un show incendiar!

Să o văd pe Sandra Nasic în carne și oase a fost visul meu de când eram kinder și ascultam la TV „Open your eyes”, „Lords of the boards” sau „Big in Japan”. Se pare că anul acesta universul a ținut cu mine și am reușit să ajung la concertele câtorva „idoli” de-ai mei: Hollywood Undead, Guano Apes și Coma. Atmosfera de la aceste concerte este demențială. Toate trupele menționate știu să te facă să-ți rupi coloana cervicală de la prea mult „headbanging” și, ca bonus, îți oferă și puțină febră musculară, însă merită cu vârf și îndesat. Crede-mă pe cuvânt!

Am ajuns la Romexpo sâmbătă pe la vreo 15:30 și, după o jumătate de oră de așteptat, am fost poftiți în spațiul special amenajat. Festivalul se adresează tuturor spiritelor creative, fie că vorbim de street danceri, iubitori de graffiti, sporturi extreme sau muzicieni. Cu toții sunt primiți cu brațele deschise la eveniment. Unde mai pui că este și moca? Ce vrei mai mult de atât? Muzică bună, atmosferă faină, oameni cu aceleași gusturi muzicale…

Îmi pare bine că am descoperit și trupe noi. Până acum o zi nici nu auzisem de Basska/Cred că sunt extraterestru sau Fantome, însă acum pot spune că m-au prins, am intrat în „familia” lor. Aștept următorul concert, băieții sunt super talentați și pasionați de ceea ce fac, iar asta este bine. Înseamnă că muzica lor va fi în continuare de calitate.

După ce au terminat, a venit rândul să ne (în)cânte Coma, o trupă pe care o ascult de ceva vreme. Nu știu dacă mai are rost să spun cât de bine m-am simțit ascultându-le melodiile. Oamenii sunt pur și simplu geniali, iar bunătatea lor sufletească este de remarcat. Nu simți că ai în fața ta niște muzicieni, ci niște prieteni care îți vor binele. Rar vezi așa ceva în ziua de azi. Dacă nu ai ascultat niciodată Coma, îți recomand să o faci!

29840717438_e8b36accb9_o (1).jpg
Coma

 

După cum am spus mai sus, Guano Apes a încheiat seara și tare bine a făcut acest lucru! Deși au mai îmbătrânit și nu mai arată la fel (în afară de Sandra) ca în clipurile pe care le știam, au cântat și dansat ca la 20 de ani, iar asta s-a simțit. Energia lor este molipsitoare! Pot să mă laud că am prins bățul toboșarului. Eu și încă 10 oameni. Bineînțeles că m-am mulțumit doar cu atinsul.

dav
Sandra Nasic (Guano Apes)

Ziua s-a terminat în clubul de care face mișto toată lumea și nu îmi dau seama de ce, Club Șurubelniță. Este un loc perfect în care să bei o bere după o zi de dansat la un concert. Este puțin cam întuneric, însă atmosfera este destul de intimă, iar muzica satisface aproape toate gusturile (rock, electro etc.).

Am fost mult prea obosit pentru a merge și în ultima zi a festivalului, însă m-am mulțumit cu ce am văzut sâmbătă și aștept cu nerăbdare următoarea ediție. Sper să nu fiu dezamăgit.

Pozele au fost făcute cu telefonul. Abia în fața scenei am aflat că puteam cere acreditare pentru a fotografia evenimentul așa cum se cuvine, cu DSLR-ul. Omul învață din greșeli, nu-i așa?

 

 

Reclame

5 gânduri despre „Creative Fest – A ieșit bine?

 1. Nu știam de festival, dar pare tare fain. Ideea e super. Poate dau o fugă la una din următoarele ediții să văd cum e (sper să rămână free). Mă bucur că te-ai distrat și că ai profitat de ocazie să-ți vezii idolii. And by the way, de club Șurubelniță habar n-aveam că se aud chestii aiurea, dar de când am auzit de el am vrut să văd cum e… nu știu de ce, nici nu tre’ să știm atâtea, la o adică 🙂

  Apreciază

  1. Va ramane gratis, asta daca nu mai comenteaza „postacii” pe Facebook ca se putea face altceva cu banii. De 10 milioane de lei date catedralei nu comenteaza nimeni, insa daca se face un festival… Surub este iubit si urat in acelasi timp, am tot auzit comentarii. Mie mi-a placut. Hateri sunt multi in lumea asta.

   Apreciază

 2. Comentează și de banii ăia pentru catedrala mântuirii unora, dar nu-s tot ăia care ar aprecia genul acesta de libertate, în fine, drumuri îs multe. Hatereala e pentru plictisiți, lătrători și frustrați, vorba lu’ Lăpușneanu, proști da’ mulți. Mersi de tips-uri, apropo!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s