Impresii despre Festivalul Internațional de Fizioterapie și Pregătire Fizică

„Profesia la rang de artă”

Uh, ce weekend am avut! Absența mea de pe blog a fost motivată („Am scutire, doamna profesoară! Am avut treabă!” – Bogdan V.) și sper din tot sufletul să nu îmi pui o notă proastă în catalog. Nu de alta, dar mi-ai strica media și nu e frumos.

La începutul săptămânii trecute, am primit o veste care nu putea decât să mă bucure: urma să particip la Festivalul Internațional de Fizioterapie și Pregătire Fizică organizat de Kinetic Recovery Education. Ce puteam cere mai mult? Aveam să îmi petrec weekend-ul alături de kinetoterapeuți, antrenori, nutriționiști și antreprenori din domeniul sănătății. Am învățat că timpul este prețios și că nu mai este rentabil să stau toată ziua în fața calculatorului, acesta este motivul pentru care am început să scriu și mai rar aici, pe blog. Este timpul să mă axez pe dezvoltarea mea profesională și personală, să fac ceva cu adevărat util pentru mine și societatea în care trăiesc.

Ziua de vineri ne-a găsit la Hotel Pullman din București, prima locație în care s-a desfășurat festivalul. Atmosfera a fost asemănătoare celei de la Webstock (super, cum altfel?), iar oamenii plini de voie bună. Se știe că sportul ne face mai fericiți și ne ajută să scăpăm de stres.

Am învățat câte ceva despre terapia fascială, recuperarea după ruptura de tendon ahilian, terapia manuală ortopedică, dar și despre pilates, un sport de care pur și simplu m-am îndrăgostit și pe care voi începe să-l practic.

Sâmbătă și duminică, festivalul s-a ținut în inima Bucureștiului, la Cinema Pro. Aici a început „nebunia”. Am avut ocazia să ascult, să văd și să vorbesc cu personalități din domeniul recuperării și fitness-ului, dintre care îi amintesc pe: Carlo Buzzichelli (antrenorul echipei olimpice cubaneze de atletism), Elena Gheorghiță (CEO Life Pilates Romania), Marcello Luca Marasco (directorul Osteopathy School AbeOS), Denis Olisov (directorul medical al lotului olimpic de gimnastică ritmică al Rusiei), Alin Burileanu (tutor RPG România), nutriționistul Cristian Mărgărit și mulți alții.

Pentru un student la Kinetoterapie, viitorul poate părea confuz câteodată, habar n-ai pe ce drum să o apuci, nu știi ce vrei să faci după absolvire. La astfel de evenimente îți dai seama pe ce vrei să te specializezi. Îți place fitness-ul? Antrenează-te și învață până ajungi la nivelul idolilor tăi, dar încearcă întotdeauna să-i depășești, să devii mai bun, să aduci ceva nou în industrie! Dacă vrei să ajungi un fizioterapeut de succes, citește poveștile de viață ale celor mai buni fizioterapeuți din țară și străinătate. Eu știu sigur că m-au inspirat și simt, pentru prima dată în viață, că știu ce trebuie să fac în continuare.

Dacă vrei să urmezi o carieră în fizioterapie sau în fitness, îți recomand să participi la cât mai multe conferințe și cursuri. Poate vei vedea ceva care să-ți placă. Deși auzisem de pilates, abia după un workshop am văzut că poate fi folosit cu succes în recuperare. Trebuie să încerci cât mai multe terapii, nimeni nu știe din start ce vrea să facă în viitor, asta e clar.

Pentru că trebuie să am și o concluzie, nu-ți pot spune decât atât: fă bine și participă la ediția de anul viitor! Crede-mă, vei avea multe de învățat.

Felicitări echipei Kinetic Recovery Education și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment educativ și unic în România!

Mai jos voi posta câteva imagini de la eveniment, dar te rog să scuzi calitatea acestora. Telefonul meu nu se descurcă prea bine în lumină slabă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s