Ce trebuie să iei la tine atunci când vizitezi Londra

Uf! A trecut ceva vreme de când nu am mai scris despre Londra. Aproape că uitasem cum este. Promit că articolul acesta va fi util, mai ales dacă te-ai hotărât să vizitezi capitala Regatului Unit acum sau peste 200 de ani. Bine, să sperăm că nu se schimbă clima între timp și Anglia nu ajunge deșert sau o nouă Atlantida.

Pentru că eu am întâmpinat câteva probleme cu încălțămintea, o să-ți spun SĂ NU porți adidași/pantofi etc. pe care abia i-ai cumpărat! Am făcut greșeala și nu a fost bine deloc pentru picioarele mele. Știi cum este să te plimbi 10 ore cu niște adidași care-ți rup tălpile? Nu chiar bine, îți garantez, dar poți încerca dacă ai porniri sado-maso. Suntem diferiți, nu? Partea bună este că poți găsi altceva în miile de magazine din oraș. Eu așa am făcut și mi-a fost mult mai bine!

Reține! Poartă numai încălțăminte lejeră, dar „waterproof”. Mai are rost să-ți explic de ce? E Londra, îți dai seama…

Ar trebui să ai întotdeauna o umbrelă în geantă/rucsac. Clima este imprevizibilă. Chiar dacă acum este soare, poate peste 3 minute o să faci un duș rece. Este bine să ai la îndemână o umbrelă mică și rezistentă.

Îmbracă-te în straturi! Nu purta un pulover gros și o geacă demnă de Antarctica. În Londra nu este chiar atât de frig, doar că vântul este puțin cam nesimțit și îți va da câteva bătăi (sau dureri) de cap. Poți purta un hanorac/o bluză și o geacă mai subțire, dar care să aibă neapărat o glugă. O să-mi mulțumești când vei fi pe malul Tamisei și vei avea gluga pe cap. A, nu uita eşarfa acasa!

Dacă vrei să fotografiezi sau să filmezi toată ziua, atunci ar trebui să iei cu tine câteva carduri de memorie, o baterie de rezervă pentru aparatul de fotografiat și un powerbank generos pentru telefon. Acestea sunt lucrurile pe care încerc să nu le uit acasă atunci când plec undeva.

Rămânând în zona „tech”, vei avea nevoie de un adaptor pentru prize. Englezii sunt mai cu moț și au mai pus o gaură în priză, așa că nu uita să îți cumperi un adaptor bunicel, nu unul care ia foc după ce a gustat puțin curent electric.

Ar trebui să ai întotdeauna la tine plasturi, gel dezinfectant (fiind oraș mare, Londra vine la pachet cu miliarde de bacterii), șervețele uscate/umede și medicamente de care știi că ai nevoie. Să spunem că ai alergie la înțepătura de albine și că tocmai te-a înțepat una în timp ce zburdai ca un mielușel prin Hyde Park. Ce faci atunci? Până ajunge ambulanța… Trebuie să îți administrezi imediat doza de medicament necesară. Este în joc viața ta!

Cred că înțelept ar fi să porți în spate sau pe umăr o geantă rezistentă la apă. Nu vrei ca obiectele electrice să facă o băiță, așa-i?

Nu-mi vine altceva în minte acum, este posibil să fi uitat ceva… A, da! BANI! Este bine să ai și bani cash, dar și pe card, în caz de urgență.

Te-a ajutat articolul? Dă-i un share!

*Fotografia îmi aparține*

2 gânduri despre „Ce trebuie să iei la tine atunci când vizitezi Londra

  1. ” Englezii sunt mai cu moț și au mai pus o gaură în priză, așa că nu uita să îți cumperi un adaptor bunicel, nu unul care ia foc după ce a gustat puțin curent electric.” – ei lasa, ca si americanii. Asa, ca sa pastreze datina ,probabil 😛 Si aici in afara de gaura in plus, curentul e la 110V as opposed to 220V fata de Europa.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s