3 muzee pe care trebuie să le vizitezi în Londra

„Sunt multe muzee în Londra. Oare ce ar trebui să vizitez?”

Într-adevăr, Londra este plină de muzee și îți va trebui cel puțin o săptămână pentru a vedea câteva de la cap la coadă. Unele sunt interesante, altele te fac să te întrebi „CE CAUT EU AICI?” sau „ASTA ESTE ARTĂ?”. Pentru că tot internetul este plin de recomandări, eu o să-ți vorbesc doar despre potențialul fotografic pe care-l au doar 3 dintre ele, și anume: Tate Modern, National History Museum și Geffrye Museum of the Home.

Tate Modern îți oferă o panoramă de milioane! Nu te poți abține din a fotografia tot ce vezi. Muzeul nu este strălucit, dar ăsta-i doar punctul meu de vedere. Pur și simplu nu înțeleg arta abstractă. Să mă bați cu picturile lui Dali și tot nu voi înțelege.

Eu îți recomand următorul lucru: dacă plouă, plimbă-te prin muzeu admirând pânze goale sau pictate până când se oprește ploaia. Dacă e soare și păsărelele cântă până răgușesc, du-te repede în clădirea nouă, „Switch House”. De la ultimul etaj vei putea vedea toată Londra. Era să uit ceva: intrarea este GRATUITĂ!

Nu are rost să dai banii pe un bilet pentru London Eye, este mult prea scump, iar vederea nu este tocmai strălucită. În plus, nici nu prea poți surprinde imagini interesante pentru că apar reflexii în geam.

Switch House iți oferă posibilitatea de a vedea orașul 360 de grade. Merită vizitat, mai ales că muzeul se află fix în centrul Londrei.

the shard1w
The Shard
londraw2
Catedrala St. Paul și Millennium Bridge

Mic sfat: ai puțin respect pentru oamenii din clădirile de lângă muzeu. Știu că pare tentant să te uiți la ei în timp ce mănâncă, dar nu este frumos. Respectă-le intimitatea.

National History Museum este preferatul meu. Dacă ești pasionat de istorie, biologie și anatomie, este locul potrivit pentru tine. Îți garantez că nu vei mai dori să pleci. Partea și mai bună este că muzeul seamănă cu Hogwarts și te poți juca „de-a Harry Potter” cât vrei. Fotografiile ies fenomenal dacă prinzi o zi mai liniștită (nu cum am avut eu). Intrarea este gratuită, cu excepția expozițiilor private.

balena6w.jpg
Hogwarts? Sala cea mare a muzeului și marea balenă albastră. În capătul scărilor (nu se vede de aici) se află statuia lui Charles Darwin.

Geffrye Museum of the Home m-a surprins. Nu prea este vizitat și nu îmi dau seama de ce. Presupun că nu interesează pe nimeni modul în care trăiau englezii în trecut, cu toate că în secolul al XVIII-lea erau mai avansați decât majoritatea românilor din ziua de azi. Aveau WC în casă! Nu mă crezi? Vizitează muzeul și vei vedea!

Muzeul a fost cândva o mică zonă rezidențială, nu toată lumea putea să-și petreacă zilele acolo. Pentru a trăi într-un apartament trebuia să ai o condiție materială relativ bună (clasa mijlocie) și vârstă de peste 50 de ani. Interesant, nu-i așa?

Clădirile au fost ridicate în 1715 la comanda lui Sir Robert Geffrye, dar abia în anul 1914 complexul a devenit muzeu.

wp-image-1030227725

 

Fun fact: În secolul al XVIII-lea, săpunul era foarte scump, iar pentru a economisi bani, locuitorii Londrei foloseau cenușă pentru a degresa hainele și urină pe post de înălbitor.

Un tur costă 4 lire, dar eu l-am vizitat pe gratis, deoarece am prins un fel de ziua porților deschise. Merită să te interesezi pe internet despre astfel de zile. Poți economisi niște bani.muzeu2.jpg

37797150271_9a88d4453d_k.jpg

Ți-a plăcut articolul? Nu uita să dai un share!

*Fotografiile îmi aparțin. Folosirea lor este posibilă doar dacă sunt anunțat în prealabil. Mulțumesc.*

4 gânduri despre „3 muzee pe care trebuie să le vizitezi în Londra

  1. Păi nu ne facem noi mari artişti dacă-i aşa? Că pânze albe se găsesc. Dăm o bere unui tâmplar şi ne rezolvă şi cu ramele 😀
    Mie cel mai mult mi-a plăcut Museum Of London că m-am putut juca în voie şi cât am vrut cu reproducerile lor şi cu filmuleţe explicative.
    Faine recomandări! Dacă mai ajung pe acolo voi ţine cont.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s