Webstock 2017 – A ieșit bine ori ba?

Un fel de introducere

Alaltăieri, 29 septembrie, crema online-ului românesc și-a dat întâlnire într-o locație de excepție, Hotel JW Marriott din București. Ce am căutat eu acolo? Nici eu nu știu. Glumesc. Am avut norocul de a primi (pentru a doua oară) legitimația de blogger acreditat. Mi-a plăcut? Citește în continuare!

Cum am început ziua

Nu există eveniment la care să nu mi se întâmple câte ceva! Încep să cred că am fost blestemat, altfel nu-mi explic de ce nu mă pot bucura de evenimente ca un om normal. După ce că m-am trezit mai devreme decât găinile, am aflat că CFR-ul îmi pune încă o dată bețe-n roate. 90 de minute întârziere! QUE? Fugi după autobuz, du-te în cealaltă parte a orașului și ia primul tren care merge-n urba lui Bucur.

Care este cuvântul cheie? Întârziere! De data asta doar 10 minute. Viața era prea bună cu mine. Sigur era ceva în neregulă. Și… a fost! Trenul a mers cu 20 km/h. Voi vă dați seama? În 2017 să mergi mai încet decât o căruță cu o mârțoagă? Nu se poate așa ceva, mon cher!

Am ajuns în București, dar după aproape două ore pline de chin. Webstock-ul 2017 m-a prins nervos și transpirat din cap până-n picioare.

Sfat: dacă tot ai întârziat undeva, nu te mai grăbi, n-are rost.

Ce am văzut acolo

Fete frumoase la intrare și multă lume, dar care era deja de minute bune în sala cea mare a hotelului, pentru conferința principală.

Și-au făcut apariția pe scenă și au vorbit despre viața, meseria și întâmplările lor următoarele persoane:

Fotograful Alex Gâlmeanu – un om foarte talentat, pe care-l admir pentru proiectele sale. Este într-adevăr o sursă de inspirație pentru toate persoanele creative, nu doar pentru fotografi.

Lucian Mîndruță – n-are nevoie de prezentare, toată lumea știe despre cine este vorba. Am avut onoarea de a schimba două vorbe și de a face un selfie, nu foarte reușit, dar măcar îl am, nu?

Matei Dima – individul „nebun” și energic pe care-l vezi la TV sau pe internet, ne-a vorbit despre industria în care activează.

Marius Manole – deși îl știam de la televizor, nu am avut ocazia să-l aud vorbind despre viața de actor, pe care pur și simplu o adoră, deși a trecut prin multe momente grele: „Știam că ăsta este prețul pe care îl plătesc pentru a-mi fi bine mai încolo. […] Am petrecut multe zile de naștere în tren, singur, cu o bere.” a declarat acesta. Clar avem nevoie de mai mulți oameni ca el, oameni dedicați!

Alin Preda, șef birou de comunicare online, MAPN, Ionuț Budișteanu, inventator și informatician.

După conferință

Au urmat micro-conferințele. Am participat la sesiunile despre Instagram și Blogging. De la ambele am învățat câteva ceva. Conferințele și workshop-urile sunt extraordinar de utile pentru oamenii care vor să evolueze profesional. Dacă ai ocazia de a participa la vreo conferință, du-te!

La gala Webstock și la petrecere nu am mai rămas. Da, nici anul ăsta.

Ce nu mi-a plăcut

Ediția de anul acesta mi s-a părut puțin mai aglomerată decât cea de anul trecut. S-a văzut acest lucru în timpul pauzei de masă, când nu am mai găsit mâncare. Am rezistat o zi întreagă cu două prăjituri și o farfurie de salată. Cine se atinge de salată? Yuck! Sunt nebun!

Sfat: Când te prezinți la un eveniment, nu te comporta ca un șacal, ca un animal! Mai lasă mâncare și „colegilor de breaslă”, nu-ți umple farfuria cu toate preparatele. Jur că am văzut persoane care mergeau cu Everestul în farfurie. Totul ține de bunul simț, pe care unii se pare că nu-l au. Dar ce să faci?

Verdictul

Deși am fost destul de înfometat și obosit, m-am simțit bine la Webstock alături de blogosfera prahoveană (John, Dragoș și Dana Șchiopu, Loredana, Andreea).

Doresc să le transmit felicitările mele organizatorilor. La cât mai multe ediții interesante și educative!

Era să uit! Bitdefender a venit anul acesta cu o mână de roboței luptători.

8 gânduri despre „Webstock 2017 – A ieșit bine ori ba?

  1. Everestul se vede in farfuriile romanilor nu numai la evenimente de genul,ci oriunde merg si se da mancare.Chiar daca abia ciugulesc,oamenii au inca mania sa umplu farfuriile pana la refuz.
    Nici estetic si mare pacat de mancarea aruncata,in timp ce altul ramane nemancat!
    Mi-a placut mult ceea ce am citit aici,la anul poate sunt intreaga si pot participa si eu!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu