Ce site-uri și aplicații folosesc pentru Instagram

După cum am mai spus într-o postare anterioară, am început să folosesc Instagram mai des decât o făceam în trecut. Chiar dacă nu înțeleg cum reușesc unii să strângă sute de mii de urmăritori în doar două săptămâni, asta nu mă împiedică să postez umilele mele fotografii din vacanțe sau din viața de zi cu zi.

Într-adevăr, nu am un număr imens de urmăritori, dar nici nu știu dacă aș vrea. Cu cât ai mai mulți urmăritori, cu atât crește riscul ca fotografiile tale să ajungă pe internet fără acordul tău. Dacă ești pasionat(ă) de selfie-uri, nu cred că ți-ar conveni să-ți vezi fețica pe un site deocheat sau folosit în cine știe ce campanii sau reclame. S-a întâmplat și se va mai întâmpla. Dacă ești fotograf (amator sau profesionist, nici nu contează), atunci este mai grav. Te poți trezi că un Liviu din Teleorman îți fură cu nerușinare, pe la miezul nopții, fotografia și o vinde bucuros unor mâncători de hotdog din State. El freacă banul, tu freci…

Cu toate astea, nu prea poți să te protejezi împotriva hoților de pixeli. Eu îmi pun semnătura pe orice fotografie care ajunge online, dar îmi setez și camera să-mi treacă numele automat în metadată. Dacă vrei să-ți arăt cum se face acest lucru, lasă-mi un comentariu mai jos. Pentru că dacă cineva vrea să-ți fure fotografia, o va fura cu toate semnăturile tale, măcar oferă-i o imagine care merită însușită ilegal.

Uite ce aplicații/site-uri folosesc pentru Instagram: 

  1. Snapseed sau Adobe Lightroom – Sunt programele mele favorite de editare foto. Bine, mai mult Snapseed, dar nici Lightroom nu stă prea rău. Amândouă pot edita fotografii în format RAW. Sunt aplicații absolut necesare în orice smartphone și nu exagerez când spun asta. Puțină culoare acolo, puțină claritate dincolo și uite așa ai schimbat radical o fotografie!
  2. VSCO – Face fix același lucru, este editor foto, dar în VSCO poți alege și cumpăra mai multe preset-uri, care vor schimba modul în care arată fotografia. VSCO este cunoscut drept simulatorul de filme foto.
  3. Instasize – Un alt editor de fotografii, dar este unul mai special. Dacă te uiți pe profilul meu de Instagram, vei vedea că majoritatea fotografiilor noi sunt puse într-o ramă albă. Nu am pus acea ramă doar pentru că mi-a plăcut, ci pentru că Instagram îți taie din imagine în momentul încărcării. Instasize te ajută să păcălești rețeaua lui Zuckerberg aplicând patru fâșii albe peste fotografia originală, păstrând-o astfel întreagă. Adio, „crop” inutil!
  4. Display Purposes – Un site foarte util pentru zilele în care nu ai inspirație și nu știi ce hashtag să folosești. Este incredibil de ușor de folosit. Trebuie doar să tastezi un cuvânt reprezentativ pentru fotografia ta și… BAM! primești imediat hashtag-uri populare. display.jpg
  5. Piliapp (Facebook Symbols) – Nici nu are nevoie de prezentare, titlul spune tot. Găsești toate emoticoanele de care ai nevoie. Este un site pe care ar trebui să-l vizitezi dacă folosești Instagram de pe PC.

simboluri

Consideri că acest articol a fost util? Dă-i un share, durează doar două secunde!

*Sursă imagine*

8 gânduri despre „Ce site-uri și aplicații folosesc pentru Instagram

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s