5 locuri din care poţi vedea Londra de la înălţime

Ai de gând să vizitezi Londra? Vrei să ştii de unde poţi realiza mult râvnitele fotografii panoramice cu pestriţa capitală britanică? Nu te mai uita în altă parte, am exact ce-ţi trebuie! Astăzi îţi voi prezenta 5 locuri din care poţi vedea panorama (atenţie, panOrama, cu „O”!) Londrei.  Trebuie să-ţi spun că sunt băiat de treabă şi am ales cele mai accesibile locuri din tot oraşul, majoritatea pot fi vizitate gratuit! Acum, ca să nu o mai lungesc, uite lista:

Mallul One New Change este primul loc din care am văzut Londra de la înălţime. Situat chiar lângă celebra catedrală Saint Paul, One New Change le oferă vizitatorilor o gamă variată de restaurante şi magazine, dar principala atracţie este terasa de la etajul 4, care poate fi vizitată GRATUIT! Nu prea mai găseşti astfel de locuri într-un oraş atât de popular. Era să uit, lifturile sunt realizate din sticlă, aşa că poţi vedea cum te înalţi încet, încet…

 

Sfat: verifică prognoza meteo înainte de a te duce pe terasă! Este groaznic să ajungi, aşa cum am făcut eu, într-o zi în care vântul mai avea puţin de te lua direct de pe clădire.

Despre Alexandra Palace am scris un articol separat, îl poţi citi dând click aici. Este o locaţie excelentă, liniştită şi ferită de poluarea din oraş. În anumite zile poţi observa cum smogul înghite toate atracțiile principale ale Londrei. Şi eu care spuneam că oraşele noastre sunt poluate…

Un alt loc, tot moca, din care poţi vedea giganţii Londrei este Primrose Hill din Regent’s Park.

Alexandra Palace - Panoramă
Alexandra Palace – Panoramă                  Credit foto: Bogdan Vintilă

 

 

La Sky Garden nu am avut norocul să ajung. Trebuie să faci o rezervare (gratuită) cu multe zile înainte. Îţi urez mult noroc în a găsi un loc liber pe timpul verii/primăverii târzii. Dacă, printr-o minune, găseşti un loc disponibil, ar trebui să verifici imediat vremea. Nu de alta, dar este foarte probabil să nimereşti o zi mohorâtă, cu ceaţă, ploaie şi tot tacâmul. Turiştii au început să fie mai atenţi la detaliile acestea, mai ales dacă este vorba despre un loc în care nu ajungi prea uşor.

Odată ajuns(ă) acolo, ai două opțiuni:

  1. stai o jumătate de oră în care îți faci sellfie-uri cât să-ţi ajungă o lună întreagă, după care pleci să mănânci un kebab;
  2. rămâi şi plăteşti o avere pe o farfuriuță cu două boabe de mazăre și trei picături de sos aplicate de la doi metri depărtare, în timp ce bucătarul se „rupe în figuri” cu o kendama. Oricum, uite aşa arată Sky Garden:
Rhubarb at Sky Garden - Web Sized81_0
Credit foto: https://skygarden.london

Ce zici, merită tot efortul?

Următorul loc din care poţi vedea gratuit panorama Londrei este Tate Modern Switch House. Sincer să fiu, nici măcar nu auzisem de clădirea aceasta. Am rămas surprins când am aflat că am trecut pe lângă ea de mai multe ori. Din Switch House poţi admira fiecare colţişor al Londrei, de la Nord la Sud şi de la Est la Vest. Clădirea a fost deschisă de curând, deci nu va lua foc subit.

newtatemodernsouthview
Credit foto: http://www.tate.org.uk/

 The Monument to the Great Fire of London nu poate fi vizitat chiar gratuit, trebuie cumpărat un bilet de acces, dar preţul este chiar foarte mic (4.5 lire) şi nu-ţi va găuri buzunarul. Chiar este mult mai ieftin decât o bere cumpărată dintr-un pub londonez.

Gândeşte-te puţin: dacă plăteşti aproximativ 5 lire, ajuţi la restaurarea unui monument din 1677. După cum spune şi numele său, monumentul a fost construit pentru a comemora Marele Incendiu din 1666, când o mare parte din Londra s-a făcut scrum. Se estimează că aproximativ 70.000 de oameni au rămas fără case în urma acelui incendiu catastrofal. Monumentul are o înălţime de 62 de metri, iar pentru a ajunge în vârf trebuie să urci câteva trepte, vreo 311. Floare la ureche pentru o persoană sportivă ca tine! 

IMG_20170321_140851-01.jpeg
The Monument to the Great Fire of London –    Credit foto: Bogdan Vintilă

Ce loc ai vrea să vizitezi cel mai mult? Aştept comentarii mai jos! Dacă ţi-a plăcut această postare, poate că şi prietenii tăi vor dori să o citească. Lasă zgârcenia, dă un share!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s