Ce se mai întâmplă în lumea fotografiei

Pentru că toamna aceasta au loc destul de multe evenimente de fotografie, m-am decis să vi le prezint pe scurt, asta în cazul în care nu știați de ele. Sunt conștient că în ultimul timp am început să scriu mai mult despre acest domeniu, dar dacă îmi face plăcere, de ce nu?  Ca să nu o mai lungesc, acestea sunt trei dintre cele mai importante evenimente din această toamnă: 

Festivalul de Fotografie „Secvențe” din Ploiești

12471892_970694469672879_6690962776850834906_o.jpg

Acest festival îmi este foarte drag, probabil pentru că se organizează în orașul meu natal. Are un farmec aparte și este o plăcere să participi la discuțiile, workshop-urile și expozițiile pregătite. Toată „acțiunea” se va petrece în interiorul Palatului Culturii, o clădire impresionantă și elegantă din centrul orașului lui Caragiale. „Secvențe” a ajuns la cea de-a patra ediție, iar anul acesta voi participa și eu, dar nu ca simplu privitor, ci ca expozant, dacă nu este prea mult spus. Una dintre fotografiile mele a ieșit câștigătoare la un concurs de fotografie de stradă, dar nu a fost singura! Au existat trei fotografii câștigătoare, iar alte 22 vor fi și ele expuse. Toată lumea este fericită! Festivalul de Fotografie „Secvențe” va avea loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie. Aici puteți citi câteva impresii din 2015. Sper ca anul acesta să fie mult mai bun, iar oamenii să vină în număr cât mai mare la acest eveniment inedit. Era să uit! Anul acesta, își vor face apariția fotografi din: România, Canada, Statele Unite ale Americii, Spania, Vietnam, Africa de Sud, Elveţia, India şi Austria.

Salonul European de Fotografie de la Baia Mare: Ediția I

14199169_1186601324735242_6485187275115170762_n.jpg

Fiind prima ediție și neavând posibilitatea de a ajunge tocmai în Baia Mare, am să preiau cuvintele organizatorilor: „Salonul European de Fotografie Baia Mare 2016 este un eveniment pilot care declară arta fotografică și meseriile creative conexe ei ca un pilon structural pentru strategia culturală a orașului în vederea obținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021. Premisele organizării unui salon internațional de fotografie la Baia Mare sunt duble: reafirmarea tradiției și explorarea celor mai relevante tendințe.

Baia Mare a oferit fotografiei naționale personalități puternice și talente unice, care au marcat viata cultural-fotografică a României din ultimii 20 de ani. Orașul devine firesc, începând cu acest an, o gazdă bună pentru cele mai interesante și relevante forme de limbaj fotografic. Manifestare de o amploare fără precedent pentru regiune, Salonul European de Fotografie Baia Mare deschide dialogul despre puterea narativă și proiectivă a fotografiei către noi audiențe și noi spații.” Evenimentul va avea loc în perioada 10 – 26 septembrie 2016. Eu le urez mult succes!

Selfie altfel 

13221448_253259501700518_7328628725968820990_n.jpg

Am păstrat pentru final cel mai original eveniment. Este vorba despre „Selfie altfel”, un proiect nemaivăzut până acum la noi în țară. Participanții vor realiza selfie-urile ori cu un telefon, ori cu o „cameră” construită cu mânuțele lor. Nu vă gândiți la camere propriu-zise, ci la camere pinhole. Pe site veți găsi mai multe detalii despre acest proiect neobișnuit, dar și tutoriale care vă vor ajuta să vă construiți propriile camere pinhole. Eu deja le-am vizionat și acum caut soluții chimice pentru developat.

 

2 gânduri despre „Ce se mai întâmplă în lumea fotografiei

    1. Exista cateva tutoriale pe site-ul lor. Imaginile rezultate nu sunt de cea mai buna calitate, dar tot iese ceva interesant. Minunata e lumea fotografiei. Ideea este ca poti realiza o poza fara a avea un aparat de fotografiat. Ai nevoie doar de hartie foto si chimicale. 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s