Prahova Blog Meet 2016 (ediția a V-a)

Când a fost ultima dată când ai gândit?

Bloggerii prahoveni s-au întâlnit și luna aceasta pentru a face schimb de idei în mediul offline. Acest blog meet a fost unul special pentru că s-a ținut într-un loc cu totul aparte, și anume la „Gândești?”.  

De fiecare dată când mă întorceam de la facultate, dădeam cu ochii de clădirea pe care scria mare: „Gândești?”. Nu îmi puteam da seama ce se afla în spatele acelor pereți, era un mister care mă frământa. Misterul a durat până acum câteva zile, când am aflat că sub acel acoperiș se dezvoltă o afacere extraordinar de interesantă. „Gândești?” este primul loc din țară în care ești plătit ca să citești. Da, nu sunt nebun, știu ce am scris. EȘTI PLĂTIT CA SĂ CITEȘTI! Acesta este un proiect al ONG-ului Revo Alpin care și-a dorit să deschidă un loc în care tinerii să vină cu drag pentru a citi. Și cum în ziua de azi tinerii nu prea mai citesc, băieții de la „Gândești?” au găsit și o modalitate de a-i atrage în misterioasa lume a cărților: le oferă bani.

Cum primești banii? Este foarte simplu: fiecare membru este obligat să petreacă 25 de ore lunar în centrul de studii. Dacă îndeplinește această condiție, după acele 25 de ore va fi plătit cu 10 lei pentru fiecare oră petrecută citind. Simplu, nu-i așa? Dacă te temi că nu vei avea ce citi, stai liniștit/ă! „Gândești?” beneficiază de 5.000 de cărți deocamdată, dar vor putea găzdui și mai multe, aproximativ 10.000. Îți dai seama? Deja au o colecție care ar putea concura cu multe biblioteci din țară, mai ales dacă vorbim de orașe mai mici.

De ce s-a înființat acest centru de studiu? Ne răspunde Horia Prodan, președintele Revo Alpin:

 România se numără printre țările cu cea mai mare rată a analfabetismului la nivel european, iar în ultimii ani am văzut cu toții rezultatele examenului de Bacalaureat, așa numitul test al maturității. Pe lângă toate acestea, în spatele ONG-ului există anumite companii care susțin proiectul, Gefil SA, Revo PSI și R-Club din București. În cadrul acestor companii am remarcat dificultatea de a recruta oameni pregătiți pentru posturile deschise și nu doar că am întâlnit candidați nepregătiți profesional, dar și cu mari lacune în ceea ce privește cultura generală, modul de soluționare a problemelor sau chiar cu o atitudine nepotrivită în cadrul unui interviu. Astfel, am încercat să găsim o modalitate de a investi direct în educație și de a susține tinerii care apreciază cu adevărat o carte bună și care știu că în timp beneficiile vor fi pe măsură.

„Gândești?” dispune și de o cafenea în care se vor servi doar băuturi non-alcoolice, o sală de conferințe, iar pe timpul verii va fi deschisă și o terasă.

Mi-a plăcut locul, atmosfera este primitoare și oamenii prietenoși. Apreciez faptul că au cărți pentru toate gusturile. Eu cred că va avea succes acest concept, mai ales că în România nu se mai găsește așa ceva. Auzi tu, să îți dea bani ca să citești!

P.S: Trebuie să aparții unei instituții de învățământ (liceu/facultate) pentru a deveni membru.

Au fost prezenți la Blog Meet:

Foto: http://www.valiovidiu.ro/

Mai multe informații despre „Gândești?” veți găsi pe site-ul http://www.gandesti.ro/.

7 gânduri despre „Prahova Blog Meet 2016 (ediția a V-a)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s