Inchizitia internetului, scandaluri si analfabeti

   

Bine v-am regasit, dragii mei! Nu am terminat s(tr)esiunea inca, dar nu m-am putut abtine sa nu scriu un mic articol despre cea mai celebra „confruntare” din Romania. Nu, nu ma refer la cocalarii de pe Antena 1/Pro Tv, ci la doi v-bloggeri foarte cunoscuti la noi in tara. Este vorba despre Mihai Zmenta si Codrin Bradea(Satana). De ce sunt astia doi atat de populari?

Mihai Zmenta a devenit popular datorita clipurilor sale ironice in care prezenta statusuri penibile de pe facebook. Zmenta se adreseaza unor oameni care au reusit sa termine clasa a 8-a fara sa o repete de 10 ori. Nu vreau sa jignesc pe nimeni pentru ca prichindeii vor sari si in capul meu, o sa vedeti voi de ce spun asta. Nu pot spune ca mor dupa filmuletele lui si ca stau cu ochii lipiti de monitor pana posteaza un clip, dar nici indiferent nu sunt. Dintre toti video-bloggerii din Romania, Mihai mi-a dat impresia ca are un cap dotat cu un creier functional si stie ce zice. De altfel, a fost si printre primii video-bloggeri pe care i-am urmarit.

Codrin Bradea, ei bine, e Codrin Bradea. Tipul asta si-a inceput cariera de v-blogger cu niste desene dublate, dar cu injuraturi. A continuat cu gameplay-uri si alte lucruri menite sa amuze prin limbajul vulgar si situatii penibile. Nimic mai mult. Pur si simplu filmuletele lui nu te provoaca intelectual, nu te fac sa te gandesti la anumite lucruri. Scopul lor este sa te amuze prin vulgaritate si atat. M-am uitat la clipurile lui, nu sunt ipocrit sa nu recunosc acest lucru, dar nu am devenit mare fan.
Conflictul dintre cei doi a pornit de la un filmulet publicat de Zmenta pe canalul lui. In acel filmulet ii critica pe copiii zilelor noastre ca injura pe oricine si cu orice ocazie si ca folosesc cuvinte aiurea(CAMIOANE!). De unde au auzit ei injuraturile? De la Codrin Bradea, bineinteles. Majoritatea fanilor lui sunt copii care nu au terminat nici macar scoala generala, de liceu nici nu cred ca au auzit. Acei copii, fiind in perioada in care isi „imbogatesc” vocabularul, il considera pe Codrin zeul lor. Codrin este cel care i-a invatat sa fie „barbati”, sa injure si sa utilizeze cuvinte care nu se potrivesc intr-o conversatie normala si inteligenta.

Ghiciti ce s-a intamplat cand un „legionar”(asa se numesc fanii lui Satana) a vazut clipul lui Mihai si s-a simtit. A inceput sa injure, aducand dupa el toata gloata de semianalfabeti din Romania. Dupa aceea, s-au dus fuguta cu totii la Codrin sa-i spuna ce nenorocit este Mihai Zmenta pentru ca isi cam bate joc de ei.

Ce a facut Satana? Un alt filmulet! Asa-i ca nu va asteptati la asta? In acel filmulet il ridiculizeaza pe Mihai Zmenta si il numeste „inchizitor”.

Copilasi dragi, va meritati soarta! NA! Am zis-o! Stiu ca treceti printr-o perioada destul de grea, ca momentul in care treci de la stadiul de copil la cel de adolescent este foarte nasol, dar va meritati soarta. Duceti-va la scoala, invatati si dupa injurati pe internet pana va tine vezica. Pana atunci, nu sunteti decat o turma de oite confuze care se vor ineca in prima balta aparuta in cale.

Cam aceasta este povestea care a impartit internetul Romaniei in doua tabere si de care nimeni nu-si va aduce aminte niciodata pentru ca nimanui nu-i pasa. Punct.

Filmuletele sunt mai jos:

Mihai Zmenta

Codrin Bradea Satana

8 gânduri despre „Inchizitia internetului, scandaluri si analfabeti

      1. Stii tu cum e..cind stii ca nu ai dreptate… 😉
        Am vazut/ascultat video-ul barbosului cu injuraturile, nu ii retin numele. Nu-s deacord cu ce zice el. Adica da, exista free speech and all that si el are dreptul sa injure daca are chef. Asta nu inseamna ca da dovada de inteligenta, cultura si bun simt ,insa. Din contra, o persoana inteligenta poate avea o discutie despre orice tema, fara sa injure. La ce iti foloseste vocabularul adunat din enspe carti citite daca tu alegi sa ti-o bagi in toate? Da’ no…are omu’ free speech …
        E trist ca asta crede el ca inseamna libertatea de exprimare .

        Apreciat de 1 persoană

  1. Am citit despre cei doi, Zmenta mi se pare un pseudo-intelectual, care nu știe altceva decât să critice. Pe lângă asta promovează violenta. ,, Dacă auzi un copil înjurând, îi dai 3 palme…,,
    Nu, nu sunt deloc de acord cu el.
    Codrin Bradea are un limbaj…colorat, dar nu e ipocrit. Și cei care îl urmăresc au sesizat asta. Sigur că nu pot fi de acord cu înjurăturile, dar asta nu înseamnă că ele nu există. Și hai să nu fim ipocriți tuturor ne scapă câte una la nervi.Cu ce suntem mai buni dacă spunem ,,ce pisicii mei,,?

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu iau apararea nimanui. Toata lumea injura, dar Codrin cam exagereaza cateodata. Este amuzant la inceput, dar dupa un timp te cam saturi sa auzi aceleasi injuraturi. Si mai nasol este faptul ca vezi copii de clase mici injurand de mama focului. Asta nu mi se pare normal si nici bataia nu mi se pare o solutie.

      Apreciază

  2. Am21 de ani si n-am altceva ce face decat sa comentez aiurea la postarile altora. Cred ca ma voi duce sa ma joc League of Legends si dupa o sa ma culc. Poate ma prinde mama la calculator. Sper sa nu imi traga o bataita, doar sunt student la Poli…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu