Experienta Erasmus 4

Si ploua…iar. Cred ca este cam a patra zi cu ploaie. Ploaia asta o sa ma distruga psihic, dar si fizic, pentru ca in decursul unei luni am fost racit de 2 ori. O placere! Nu pot descrie sentimentul pe care il ai cand toata lumea iese afara(cand mai iese putin soarele) si tu stai si te uiti pe geam, exact ca un prizonier care viseaza sa mai guste putin din libertate. Sper sa nu se mai intample sa ploua fara oprire timp de 6 luni, cum s-a intamplat acum 1 an sau 2.
Vigo, este foarte frumos cand este soare, dar in timpul ploii devine un loc destul de parasit, iar oamenii parca nu mai sunt aceeasi, sunt mult mai moracanosi.
Ok, acum ca am descris vremea, o sa discut si despre modul de predare de aici. O multime de oameni m-au intrebat:”Cum sunt profii si cum decurg cursurile?” Ei bine, modul de predare de aici, este foarte diferit fata de cel de la noi. Aici, profesorii sunt mult, mult mai deschisi, vorbesc cu tine de parca ati fi prieteni de ani de zile si nu se feresc sa mai bage si o injuratura printre speech-ul lor. De exemplu:”Fucking bastard!”. Cred ca m-a obsedat expresia asta, pentru ca imi vine in minte tot timpul. Fucking bastard! Uite ce mi-a facut!
Cursurile se desfasoara ca intr-o universitate din secolul XXI, nu ca intr-una din secolul XX, ca la noi. Toate clasele si amfiteatrele sunt echipate cu calculatoare, sisteme audio, proiectoare, prize la fiecare banca, lucru pe care la noi nu prea il vezi si cel mai important:Internet!
Ce m-a dezamagit, este modul in care studentii spanioli se comporta cu cei straini. Daca ii intrebi ceva, iti raspund, si atat. Nu prea poti avea o conversatie prea interesanta cu ei, din moment ce nu vor sa vorbeasca cu tine. In schimb, studentii straini sunt foarte de treaba.
La cursul de Limba Spaniola, este cel mai usor sa ai discutii cu oameni care nici macar nu sunt din Europa. De exmplu, ieri am putut afla cate ceva despre viata de zi cu zi a oamenilor din Coreea…
Un lucru care mi s-a parut foarte bine gandit, a fost modul in care se desfasoara examenele. In loc sa te tampeasca la sfarsit de semestru cu examene la 20 de mii de materii, aici evluarea se face treptat. Nu exista examene de final de semestru. Asa zisele „examene”, nu prea seamana cu examenele de la noi. Ai de facut prezentari, ai multe examene orale si cateva de gramatica, dar nu este nimic ciudat care sa te faca sa plangi intr-un colt. Daca s-ar face asa ceva si la noi, ce bine ar fi…
Cam atat pentru azi. Sper sa scriu urmatorul articol cu soarele in spate. O zi buna!
images

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s